Om oss

                                                    Matte Anette & Lintorpets Solfagur "Agnes"

             Husse Kjell & Lintorpets Måsknuv " Ida"
  Efter 20 år med Golden Retriever så har mycket erfarits ,att få leva som nu med flera gamla" pigga" hundar, den äldsta blev17 år. Att ibland få en valpkull med målsättning att få fram glada, gyllene apportörer (som ligger speciellt varmt om hjärtat, Retrieverälskare som man är). Att få följa deras utveckling, framgångar hos både våra valpköpare och våra egna hundar, att få följa vår flock och ibland passa våra valpköpares hundar. 
Många kurser och föreläsningar av olika hundprofiler bl.a vargforskare Ruunar Naess
har passerats. Valpkurser, allmänlydnad&spårkurser inom SBK, jakt/apportering och främst ledarskapskurser hos kennel Doubleuse/Gunilla Wedeén..
Ledarskap och kommunikation är mycket intressant och fascinerande och är ju också basic för ett lyckligt "hundliv". Egna prov inom bruks, viltspår, jakt/apporteringsprov och tävlingar har gett erfarenhet, så vi är bara en bit på väg. Men vi skyndar långsamt och njuter av var dag. 
 Med Golden Retriever är livet ett gyllene liv med guldkant på tillvaron!
 

Vår uppfödning

Vi främjar en liten avel och har ibland en valpkull. 
Våra valpar är Skk-registrerade, veterinärbesiktade, id
-märkta och valpkullsförsäkrade.
Vi har genomgått Golden Retrieverklubbens uppfödarutbildning avseende utbildning om genetik, avelsplanering, parning, valpning, uppfödning av valpar,
avtal och juridik.
V
alpträffar har vi alltid och det brukar vara mycket trevligt och värdefullt att också få se valparnas egenskaper. M-H beskrivning gör vi vid ca 1 1/2 års ålder.
Vi ser gärna att våra valpar vi fött upp börjar sitt härliga hundliv med en valpkurs
, gärna tränar apportering som Golden Retrievern är avlad för, och sen startar i workingtest (dummieprov) eller
nybörjarklass/jaktprov.
Vår önskan är att bara man gör något med sin hund, sen om det är, agility, lydnad ,bruks, spår, räddning, rehabilitering eller någon annan meningsfull uppgift spelar ingen roll.
Vi har Lintorpare som är meriterade inom lydnad, bruks, jakt, spår, agility och är MH-beskrivna.

SE LCH = Svensk Lydnadschampion och SEspCH Svensk  spårschampion är Lintorpets Fjorgyn "Zita" 
Svch=Svensk Viltspårschampion är Lintorpets Alvblomma "Emmy", Svch=Svensk Viltspårschampion är Lintorpets Lyckokram "Melissa 
Svch=Svensk Viltspårschampion är Lintorpets Dreyra"Indra"
 
Lintorpets Linfrö "Charlie" är  rehabiliteringshund.

Svensk ungdomsmästare - 06 blev Lintorpets Slåttergubbe "Ludde" som  kom på 1:a plats i appellsök på U-SM i Gävle 4-6 augusti. Agilitylaget Nackas Retrievers där Ludde ingår kom på 2:a plats. De åkte hem från U-SM med en silvermedalj och en guldmedalj

Välkommen till ett gyllene Goldenliv med guldkant i tillvaron !